Saturday 28 February 2015

KEGAGALAN SEKOLAH MELAKSANAKAN PENGEMASKINIAN INI SEBELUM 28 FEBRUARI 2015 AKAN MENJEJASKAN PERJAWATAN GURU DI SEKOLAH TUAN/PUAN

Makluman Kepada Semua

PERHATIAN

SEMUA SEKOLAH DIMINTA MENGEMASKINI MAKLUMAT KELAS DI SEKOLAH PENDIDIKAN KHAS DAN PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI DI SEKOLAH HARIAN BAGI KEPERLUAN PERMOHONAN ANGGARAN BELANJA MENGURUS (PERJAWATAN) TAHUN 2016 SEBELUM 28 FEBRUARI 2015. SISTEM PERMOHONAN ABM (PERJAWATAN) AKAN MULA DIBUKA PADA 1 MAC 2015 DAN DITUTUP PADA 14 MAC 2015. KEGAGALAN SEKOLAH MELAKSANAKAN PENGEMASKINIAN INI SEBELUM 28 FEBRUARI 2015 AKAN MENJEJASKAN PERJAWATAN GURU DI SEKOLAH TUAN/PUAN


1.
Maklumat pelajar Pra Sekolah tidak perlu didaftar masuk di APDM. Sila daftar maklumat tersebut di Sistem Maklumat Pra Sekolah Kebangsaan (SMPK).
2.
Mulai 1 Januari 2015, Aplikasi Pangkalan Data Murid (APDM) dinamakan sebagai modul Pengurusan Murid (PM) dalam Sistem Pengurusan Sekolah (SPS). Sila muat turun surat siaran berkaitan.
3.
Proses naik kelas secara automatik telah dilakukan oleh sistem. Penolong Kanan Pentadbiran diwajib mendaftarkan kelas yang belum wujud atau mengemaskini kelas sedia ada di sekolah masing-masing berserta maklumat guru kelas. Guru kelas dikehendaki mengemaskini data murid SEBELUM 15 JANUARI 2015. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid bertanggungjawab di atas segala tugas pengemaskinian data dan maklumat murid diselesaikan dalam tempoh yang ditetapkan. Pengetua/Guru Besar diwajib mengesahkan semua data murid selepas tamat tempoh pengemaskinian.
4.
Kehadiran murid bagi semua sekolah adalah menerusi modul Pengurusan Murid (PM).
5.
Muat turun Surat Siaran Kementerian Pendidikan Malaysia Bil. 21 Tahun 2014 : Pelaksanaan Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) bertarikh 24 Disember 2014.
6.
Muat turun 'Garis Panduan Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) '.
7.
Muat turun 'FAQ modul Pengurusan Murid (PM) '.
8.
Muat turun surat arahan 'Pelaksanaan eKehadiran melalui APDM'.
9.
Muat turun Panduan Aplikasi Pengurusan Bantuan(APB) bagi Guru KWAPM.
10.
Muat turun Surat Kemaskini SPS PKhas.

2 comments:

  1. Tarikh post makluman 28 Februari 2015...tarikh akhir utk sekolah kemaskini pun 28 februari 2015. Baguih. Baguih.

    ReplyDelete